Többen meghaltak egy súlyos buszbalesetben az orosz Távol-Keleten

Legalább tizenhat ember meghalt és több mint 50 megsérült szerdán, amikor két autóbusz összeütközött az orosz Távol-Keleten – közölték a hatóságok.

A Szövetségi Nyomozó Bizottság (ügyészség) tájékoztatása szerint a baleset a kínai határ közelében, a Habarovszk és Komszomolszk-na-Amure közötti úton történt. Az egyik vezető – útépítő járműveket kikerülve – átsodródott a szemközti sávba, elvesztette uralmát járműve felett, majd nekiütközött a másik autóbusznak.

Az orosz egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy 56 ember sérült meg. Mentőautókat és helikoptereket vezényeltek a helyszínre a sérültek kórházba szállítására, akik közül több mint húsznak az állapota súlyos. A sérültek között három gyerek is van, a balesetben egy egyéves csecsemő meghalt. A két buszban összesen 72-en tartózkodtak.

Július végén 22 ember halt meg két balesetben a térségben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán részvétét nyilvánította a baleset az áldozatainak, illetve hozzátartozóiknak. Az államfő egyben felhívta a kormány figyelmét arra, hogy az utóbbi időben túl sok közlekedési baleset történt az ország útjain.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez