Apasági vizsgálat miatt exhumálták a legendás F1 pilótát, Fangiót

Juan Manuel Fangio, az ötvenes évek legendás Forma 1-es pilótája nem nyugodhat békében: a napokban exhumálták a holttesttét, mert két argentin honfitársa is úgy tudja, hogy ő volt az apja.

Az 1995-ben elhunyt sportoló földi maradvnyait most DNS-vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderüljön, valóban ő volt-e a vér szerinti apja Óscar Espinosának és Rubén Vázqueznek: mindkét férfi már bőven az ötvenes évei után van, és mint mondják, nem pénzről van szó, hanem az igazságról.

Egyikük, Rubén Vázquez azt szeretné, ha használhatná a sportlegenda családi nevét, ugyanis sokan úgy tudják, hogy az apja éppen a F1 legendás argentin győztese. Juan Manuel Fangio az ötvenes években öt alkalommal nyerte meg a F1-et és egészen addig ő tartotta a rekordot, amíg azt a német Michael Schumacher el nem hódította tőle. A sportoló soha sem nősült meg, és nem ismert el egyetlen gyermeket sem a sajátjának, de a környezete úgy tudja, hogy mintegy húsz éven át volt kapcsolata egy nővel. Vázquez édesanyja 2012-ben halt meg, és a halála előtt közölte a fiával, hogy ki is az édesapja: az anya Juan Manuel Fangiót nevezte meg.

150809000615__84753000_028480273-1

Fangio soha nem nősült meg

A másik, Fangio fiaként jelentkezett férfi pedig szintén szerepelt röviden az autóversenyzésben, a Forma 3-ig jutott el és egész pályafutása alatt mindenkitől csak azt hallotta, hogy ő ,,Cancho” Fangio – sokak szerint kiköpött az apja. Most ő is szeretné tudni az igazságot, így, a hetven felé közeledve. 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez