A középkorban ragadt az amerikai szexuális felvilágosítás

Ahhoz képest, hogy az Egyesült Államokat továbbra is a világ egyik legfejlettebb és egyben legliberálisabb nemzetének tartja a közvélemény, egészen sajátosan áll az állami oktatás a szexuális felvilágosításhoz. Sokszor pedig sehogy sem.

Alapvető hiba a rendszerben, hogy nincs egységes tananyag, sokszor akár két, egymástól néhány kilométerre található iskolában is teljesen különböző módon “készítik fel” a gyerekeket a szexuális életre. Emellett pedig rengeteg helyen nincs olyan megkötés, hogy a leadott anyagnak orvosilag pontosnak kell lennie.

Ezek kombinációinak köszönhetően aztán meglepően sok helyen még mindig a teljes önmegtartóztatást tanítják a gyerekeknek, ami – mondanom sem kell – nem csak hogy felesleges, de akár káros is lehet. Így ugyanis szinte semmit nem adnak át a biztonságos szexről vagy akár a beleegyezés intézményéről, ami később komoly problémákat okozhat.

Nem is beszélve arról, hogy több felvilágosító tananyag részét képezte az, hogy használt cipőhöz, más esetben megrágott és kiköpött rágógumihoz hasonlították a több szexuális partnerrel rendelkező lányokat.

Amikor azonban ilyen végtelenül problémás esetek ütik fel a fejüket, John Oliver azonnal a színre lép. Az alábbi videóban részletesen kivesézi, hogy milyen bajok vannak az amerikai felvilágosítással. A végén pedig – olyan hírességekkel, mint Laverne Cox – egy saját felvilágosító videót is forgat, mely sokkal életszerűbben és őszintébben tálalja a témát, mint a legtöbb, direkt erre készített program.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez