Őrült divat: kabócaváz a hajban

Még mindig nyár van Japánban is, és bizony ilyenkor sok furcsa dolog jelenik meg – bár nem mintha az időjárástól függne ez a szigetországban. Mielőtt azonban beköszönt az ősz, a híres idol/blogger/socplayer/gamer, a rendkívüli Nakagava Soko, azaz Sokotan, kiselejtezett kabócavázakból készült divattal kedveskedik nekünk.

Valójában ez egy többéves hagyomány: 2008-ra nyúlik vissza, amikor a Japánban hőn szeretett híresség feldíszítette magát olyan rovarok vázával, amelyek általában körülöttünk repdesnek, amikor éppen pihenni szeretnénk.

Most augusztus elején Sokotan új képeket jelentetett meg magáról. A képeken a haját teljesen ellepi körülbelül 100 kabóca levetett váza. A japán internetes sajtó cinikus munkatársa eképp jellemezte az esetet: „egyes országokban fagyiskocsi jár nyáron, vagy megnyitják a tűzcsapokat, hogy az emberek hűsöljenek, mi pedig ezt kapjuk.”

rtgdrthrfhrtgzrtfhrth

De ez persze csak egy nagyobb esemény előjátéka volt. A Rock In Japan rendezvényén Sokotan 8 ezer fős közönség előtt lépett fel. A koncerten a színpad közepén elővett egy dobozt, amiben 1000 kabóca váza volt, és ezzel öntötte le magát. Kabóca-bucket challenge. Ezután lefeküdt a színpadon, és elkezdett fürödni a rovarok páncéljában.

tgegrtgrtgrt ergergertgrtg

Shokotan később elmondta a blogján, hogy ez a tapasztalat „bizonyítéka annak, hogy él”, és hogy „még sosem érezte magát annyira élőnek”.mint mikor a bogárvázak “tiszta zizegő hangját” hallotta.

Persze minderről az internetezőknek is volt véleményuk Japánban:

“Durva”.

“Lehet, hogy csak karamellás pattogatott kukorica, nem?”

“Ez már a vég.”

“Amikor pár éve csinálta ezt, még cukinak találtam. Most már beteg szerintem.”

“Ne ilyen bogarakat aggasson magára! Kullancsokat inkább!”

Úgy tűnik, hogy a kabóca-bohóckodás nem kapott Japánban sem túl sok pozitív hozzászólást, így szerintünk senki ne kezdje el különféle rovarokkal kirakni haját valamely közelgő fesztiválra.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez