Döbbenet Dubajban: egy apa megakadályozta, hogy a lányát kimentsék a vízből

Egy 20 éves nő fürdött a családjával a strandon Dubajban, amikor elragadták a hullámok. Kétségbeesetten kiabált segítségért, a vízi mentők rohanni kezdtek, ám valaki az útjukat állta. A lány apja.

“Inkább haljon meg, minthogy egy idegen hozzáérjen” – idézi a helyi sajtó az apát, akiről csak annyit lehet tudni, hogy valamelyik ázsiai országból érkezett Dubajba. A mondat akkor hangzott el, kiabálva, amikor a két vízi mentő már csaknem elérte a fuldokló lányt.

A mentők vezetője így számolt be az incidensről: “Hirtelen a fiatal nő süllyedni kezdett. Segítségért kiabált, és könyörgött, hogy mentsük ki. Két vízi mentő be is rohant a tengerbe, de akadályba ütköztek – a lány apjába.” Jóllehet a lány közvetlen életveszélyben volt, az apa útját állta a mentőknek. Azok félrelökték, mire a magas és erős férfi dulakodni kezdett, és fizikailag megakadályozta, hogy elérjék a lányt. “Azt akarta, hogy meghaljon, mert így a hite szerint a méltóságán nem esik folt, nem becsteleníti meg idegen férfiak érintése ” – mondta a mélyen megdöbbent mentésvezető.

Percek teltek el a dulakodással, a vízi mentők már csak a lány holttestét tudták kihúzni a partra. Pedig a parancsnok szerint simán elérhették és kimenthették volna, nagyon közel voltak hozzá, amikor az apa közbelépett. A helyi lapok szerint a férfit őrizetbe vették, és később bíróság elé állítják.

Az eset után többen úgy vélik: női vízi mentőket kellene alkalmazni a dubaji strandokon, hogy az ilyen vallási hiedelmek miatt ne vesszen senki a tengerbe.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez