Terroristaképző iskolát rohantak le Kamerunban

A kameruni katonai rendészet emberei 70 diákot szabadítottak ki egy vallási iskolából, ahol ütötték, verték és kínozták őket.

Embertelen körülmények között, gyakorlatilag rabszolgaként tartottak fogva 70 gyermeket egy iszlám vallási iskolában az észak-kameruni Nguanderében – közölték a hatóságok.  A diákokat súlyosan bántalmazták és láncra verve tartották fogva egy házban. A hatóságok közölték, hogy a kiszabadított „túszokat” kórházba kellett szállítani, mert többségük csontsoványra fogyott és a veréstől származó sebeik elfertőződöttek.

A razzia során a hatóságok több felnőttet is letartóztattak, akik tagadják az ellenük felhozott vádakat. Elmondásuk szerint a gyerekeket a szüleik kérésére fogadták be az általuk „javítóintézetnek” nevezett iskolába. Közben az is kiderült, hogy az „iskola” igazgatója két kiskorú lányt vett el feleségül, akiket külön szobában tartott, bilincsbe verve.

A kameruni hatóságok jelenleg azon fáradoznak, hogy felkutassák a gyerekek szüleit és családjait. Nincs kizárva, hogy az iskolát valamelyik radikális terrorszervezet tartotta fenn annak érdekében, hogy öngyilkos merénylőket képezzen ki.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez