A világtörténelem legszebb női – ha még többet olvasnál a világról

28 nő, akik megváltoztatták a világot. Róluk szól a Prima Primissima díjas újságíró, Kiss Róbert Richárd könyve. De kikről is?

Nemcsak történetek, elképzelt fényképek is vannak a kötetben olyan gyönyörű, nagy hatású nőkről, akikről valódi fotó semmiképpen nem készülhetett – hiszen sok-sok évszázaddal korábban születtek a fotográfiánál.

A könyv megmutatja, miként élnek egy európai író, újságíró képzeletében a világtörténelem legszebb női. Milyen lehetett Sappho, Szép Heléna, Kleopátra, Sába királynője, vagy mondjuk az utolsó kínai császár felesége. A szereplők szépségükkel, kifinomult ízlésükkel, bölcsességükkel, rafinált észjárásukkal, nemes tetteikkel vagy éppen csalárdságukkal, gonoszságukkal befolyásolták a történelem alakulását. Miattuk is ilyen ma a Föld, ahol élünk.

A világtörténelem híresen szép nőalakjait úgy mutatja be a szerző, ahogy benne élnek. Ismert magyar fotómodellek, szépségversnyek győztesei, stylistokat segítettek életre kelteni őket a történetek mellett a könyv lapjain.

A kötet megvásárolható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető a www.vilagszam.hu/webshop oldalon.

A fotón a szerző és a világtörténelem legszebb nőinek modelljei a könyv bemutatóján (készítette: Balogh Zoltán)

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez