Megépítenék Minas Tirith-et a valóságban

Minden Gyűrűk Ura-fan álma válna valósággá, ha sikerülne összegyűjteni azt a majdnem hárommilliárd dollárt, ami ahhoz szükséges, hogy megépítsék Angliában Gondor fővárosát. Egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy nem fog összejönni, úgyhogy adakozzon, hogy egy nap majd Minas Tirith falai közt élhessen.

Egy csapat angol (és feltehetőleg elszánt Gyűrűk Ura rajongó) építész gondolt egyet és megtervezték, mennyibe is kerülne, ha a való életben megépítenék a trilógia egyik legnevezetesebb városát. A végösszeg nagyjából hárommilliárd dollár, ami körülbelül 830 milliárd forintnak felel meg. Ám ebben benne van minden, még a fenntartás is, egészen 2053-ig.

A megvalósításhoz szükséges pénzt pedig az Indiegogo nevű crowdfunding oldalon szeretnék összeszedni, eddig azonban, tíz nap alatt csupán 400 dollár jött össze.

Ne értsük félre, ez nem csupán szemfényvesztés lenne, ugyanis a tervek szerint lakóövezettel és kereskedelmi lehetőségekkel is rendelkezne, nem is beszélve a turizmusról.

Ha azonban mégsem jönne össze az összeg, a Gyűrűk Ura-fanoknak nincs miért csüggedniük. Minas Tirith helyett talán egy hobbit hotel is megteszi.

Fotó: flickr

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez