Fidel a születésnapján Kuba eladósítása miatt aggódik

Fidel azért aggódik, hogy az Egyesült Államok milliós kártérítési igényeivel eladósítja majd Kubát. A kubai vezető 89. születésnapján megjelent újságcikkében ír erről.

A valóság és az álmok címet viselő cikkben Fidel Castro közli, hogy ,,soha nem adja fel a békéért és minden ember jólétéért folytatott harcot, bőrszíntől és születési helytől függetlenül”.

Mint a kubai vezető megállapította, a II. világháború után az Egyesült Államok az atombomba bevetésével ,,a  leggazdagabb és legjobban felfegyverzett állam lett egy összetört, halottakkal, sebesültekkel és éhezőkkel teli világ élén”. ,,Mi pedig még ma is ugyanazokat az alapelveket valljuk, mint amikor megkezdtük harcunkat a jogállam és az egyenlőség érdekében” – így a cikk.

Fidel nem tért ki a kubai-amerikai kapcsolatok rendezésére, sem pedig arra, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter Havannába érkezett, hogy megnyissa az amerikai nagykövetséget a kubai fővárosban.

Fidel Castro, aki idén augusztus 13-án ünnepelte 89. születésnapját, 2006-ban átadta az ország vezetését testvérének, Raúl Castrónak, aki alapvető reformokat kezdett a szigetországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez