Vigyázz, mit csinálsz Thaiföldön!

Két thai modell „illetlenül” viselkedett egy nyilvános helyen, és ezt fel is vették. A videó vírusvideó lett, de le is tartóztatták őket. Ez jár annak, aki templom előtt nem megfelelő ruhában táncikál.

Thaiföldön bizony következményei vannak annak, hogy valaki nem megfelelő módon jelenik meg valahol, illetve illetlenül viselkedik. Ezt tapasztalta meg az a két modell, akik Thaiföld egyik legszentebb épülete előtt „ízléstelen” videót készítettek, ami bejárta az internetet. Hírük az államig is elért, így a helyi hatóságok le is tartóztatták őket.

Az UNESCO Világörökség részét képező Wat Chai Watthanaram templom a régió egyik leghíresebb temploma, és Ajutthaja város fő turisztikai célpontja.

A thai lakosság közel 95%-ka tekinti magát buddhistának, és ez csak egy a sok gyönyörű templom közül, amelyeket nagy becsben tartanak az országban. Több helyen maguk a thai királyi család tagjai tartottak vallási szertartásokat a múltban, sokukat ott is hamvasztották el.

Tény, hogy szinte az összes templomban szigorú „dress code” van érvényben a látogatók számára, vagyis csakis a megfelelő öltözetben lehet belépni. Még a turistákat is megkérik, hogy vegyenek fel oda illő öltözéket, amit természetesen lehet bérelni. Íme egy rövid szabályzat képekben, hogy mit nem illik.

thaitempledresscode

Ezt szem előtt tartva teljesen érthető, hogy a két modell lenge ruházatban bemutatott tánca nyilvánvalóan nem a megfelelő viselkedést tükrözi. A dolog érdekessége, hogy a két thai modell (28 és 30 évesek) valószínűleg tisztában volt azzal, hogy mit tesz.

Miután a videó ennek okán elég híres lett, és egy thai oldal nyilvánosan bírálta a tartalmát, a két hölgyet őrizetbe vették. A rendőrségi kihallgatás előtt kötelezték őket arra, hogy kérjenek nyilvánosan bocsánatot a templomban. Büntetésük egyébként akár 1 hónap börtön is lehet, és 10 ezer baht (80 ezer forint) pénzbüntetés.

A kérdésere, hogy miért hagyták figyelmen kívül a thai hagyományokat és törvényeket, a lányok azt mondták: ők csak szórakoztak, nem is gondolták, hogy tevékenységükkel rossz példát mutatnak, vagy esetleg kárt tesznek a Thaiföldről alkotott képben.

Ha a modellek célja reklámfogás volt, akkor azt elérték, bár valószínűleg nem úgy, ahogy tervezték. Azt viszont mi is megtanulhatjuk az esetből, hogy nem árt óvatosnak lenni Thaiföldön, hogy mit, hol és miben csinálunk. Nehogy a végén még bajba kerüljünk számunkra ártalmatlannak tűnő szórakozás miatt.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez