Ugyanazt tudja, mint a drága okostelefonok, csak kevesebbért

Meghökkentően sikeres kezdet után világ körüli pályára áll a Lenovo árletörő okostelefonja.

Nem a nevétől lesz népszerű a Lenovo ZUK Z1. A minap jelentették be, hogy Kínában előrendelésben sikerült kétmilliónál többet eladniuk belőle: cseppet sem meglepő, hogy úgy döntöttek, előállnak a nemzetközi változattal is.

Érdekes fejlemény, hogy a készülék a népszerű Cyanogen OS 12.1-et fogja futtatni: ez az a stabil Android operációs rendszer, amelyik nincs megterhelve bloatware alkalmazásokkal, azaz a gyártók kérve-kéretlen a készülékekre zsúfolt fölösleges szoftvereivel és szabadon alakítható, akár garanciavesztés nélkül rootolható is. A Cyanogennel egyszer már aratott a OnePlus One, talán ezt a hullámot akarja most meglovagolni a Lenovo is.

Rendesen felszerelték a ZUK Z1-et: Snapdragon 801-es processzort, 3GB RAM-ot, 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt, 13 MP hátlapi kamerát, és egy óriási, 4100 mAh-s akkumulátort kapott. Van ujjlenyomat érzékelő az előlapján, s az alján, mint a legdrágább versenyzőkén, USB 3.0 Type-C csatlakozó található.

Hogy a lényegre térjünk: a kínai változat ára 1799 jüan (azaz 280 dollár, azaz mintegy 78 ezer Ft). A nemzetközi kiadások azért kicsit többe szoktak kerülni.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez