Ghánából az Iszlám Államba

Minden bizonnyal egy 25 éves ghánai fiatal ember is csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez, amely Szíriában és Irakban harcol azért, hogy létrehozza saját államát.

Mohammed Nazir Nortei Alema augusztus 16-án küldött egy szöveges üzenetet aggódó családjának arról, hogy csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez. Erről édesapja számolt be a BBC-nek, aki elmondta, hogy fia „váratlanul tűnt el” és ez olyan érzés számára, mintha valaki „meghalt volna a családban”. Az sms óta pedig semmi hír nem érkezett a 25 éves férfiről, aki utolsó üzenetében azzal nyugtatta szüleit, hogy nemes célból csatlakozott a világ legkegyetlenebb terrorszervezetének nyilvántartott ISIS-hez.

„A családban senki sem örül a fiam döntésének” – mondta az apa, aki azt is elárulta, hogy felesége összeesett, miután elolvasta fia üzenetét, és azóta állandóan csak sír és imádkozik azért, hogy a fiuk visszatérjen.

A ghánai kormány még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

A legutóbbi népszámlálás szerint Ghána lakosságának 68.8% keresztény, 15.9% muszlim, míg 8.5%-a valamilyen helyi törzsi vallás követője.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez