Beszkennelte a világ negyedét

Bosszantó, amikor a technikai korlátok miatt nem tudunk megörökíteni egy hatalmas, gyönyörű panorámát. Létezik a megoldás, ráadásul egy magyar fényképész ötlete alapján. A tízezer km-es Szentpétervár-Peking útvonalat sikerült így egyetlen képben rögzíteni.

Idén tavasszal utazott el Szentpétervárról Pekingig a brit Benjamin J. Blundell programozó. Miközben végigfényképezte a hosszú utat, azon gondolkozott, hogyan lehetne egyetlen képben megörökíteni a teljes élményt.

A megoldást egy magyar fényképész adta meg – írja Blundell blogjában. Magyar Ádám pár évvel ezelőtt állégifotókkal ragadta meg a világ legnagyobb megapoliszainak hangulatát. Az úgynevezett slit-scan technika lényege, hogy egy szupergyors szkennerként működő ipari kamerával csíkonként rögzíti a tárgyat és a sok-sok pixel csíkból komponál egyetlen képet.

Kevésbé professzionálisan, de mégis hasonlót csinált Blundell. Az utazás során készült minden egyes fotó középső pixel csíkját fűzte egy képre a MATLAB, a Python és a C++ segítségével. Az eredmény:

egykép

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez