Videón fejezi le a maciját a harcosnak öltöztetett ISIS-óvodás

A gyerekbántalmazás leghátborzongatóbb módja. Így tvítelt az Iszlám Állam új videójáról a Human Security Centre nevű think-tank igazgatója, Julie Lenarz. Mások ellopott gyermekkort emlegetnek.

Óvodáskorú kisfiú nyiszálja fülig érő szájjal egy óriási plüssmaci torkát hatalmas késsel abban a videóban, amelyet a napokban raktak fel az internetre. A 3 év körüli kiskölyök az iszlámisták fekete ruháját viseli, bézs sapkával, a háttérben az Iszlám Állam zászlója lóg, és férfihang bátorítja a fiút, hogy vágja le a mackó fejét. Néha felhangzik egy “Takfir” is, ami annyit tesz, hogy hitetlen. A kisfiú mosolyogva levágja a fejet, majd büszkén a magasba emeli a kést. Pont úgy, mint Dzsihádi John. Snitt. Fél perc az egész.

A videó rossz minőségű, sokkal rosszabb, mint az eddigi “lefejezős videók”, melyeken hús-vér túszaik fejét vágták le az ISIS tagjai. Állítólag nem is az IÁ médiarészlege indította útjára, hanem szimpatizánsok, “A mudzsahedin fia 2. rész” címen. Az ISIS már régóta használ gyerekeket a propaganda-anyagaiban, például a “dzsihád-iskoláról” szólóban – abban tíz év alatti kisfiúk kaptak kemény katonai kiképzést, miközben lefejezős és kínzásos videókat nézettek velük. Az ENSZ többször bírálta is az Iszlám Államot, amiért oktatás örve alatt agymosást és fegyverviselést tanít kisgyerekeknek. Ami szerinte kimeríti a háborús bűnök fogalmát, pláne, ha ezeket a gyerekeket a kiképzés után be is vetik. Mint például azt a fiút, aki egy hasonló videón egy szíriai kormánykatonát fejezett le júliusban Palmüra mellett.

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez