Az internet legbékésebb üldözéses videója Peruból, pingvinnel

Egy eltökélt Humboldt-pingvin személyében különleges, sőt, veszélyeztetett vendég érkezett a Peru északi részén fekvő Nuevo Chimborote kerület Bello Sur településére. A perui rendőrség természetvédelmi alakulatának három egyenruhása jó néhány méter elszánt totyogás és némi csőrcsattogtatás után elfogta az eltévedt pingvint.

A jószág üldözéséről készült videó még a BCC spanyol nyelvű kiadásában is helyet kapott, és a kifejezetten elegáns tollazatú úszómadár pillanatok alatt milliók kedvencévé vált. A mindössze 12 ezer egyedre csökkent Humboldt-pingvin populációnak pedig igencsak szüksége van a marketingre.

A klímaváltozás, az ipari méretű guanó-gyűjtés, valamint a madár táplálékául szolgáló halfajok intenzív halászata nyomán ugyanis a német földrajztudósról, Alexander von Humboldtról elnevezett pingvin egyedszáma jelentősen megcsappant. A Humboldt-pingvint a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listája mint fenyegetett, sebezhető fajt tartja nyilván, amelyet beavatkozás nélkül természetes élőhelyén a kihalás veszélyeztet.

A biológusok nem tudtak kielégítő választ adni arra, hogy vajon miként került a pingvin Bello Sur utcáira. A táplálékot kereső felnőttek ugyanis a téli időszakban több száz kilométerre is eltávolodhatnak a költőtelepektől, ám e vándorútjaik általában a nyílt óceán felé vezetnek.

A perui rendőrséggel szembe(sz)álló pingvin története happy enddel végződött, mivel a helyszínről kabátba csavarva elszállított jószágot bőséges vacsora, némi nyugalom, később pedig otthona, a Csendes-óceán habjai várták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez