Állazkínzás: Agyonverik a McDonald’s csirkéket (videóval)

Borzalmas felvételek kerületek nyilvánosságra egy farmról, ahol a McDonald’s gyorséttermi lánc számára tenyésztenek és vágnak le csirkéket. A fotókat a PETA állatvédő szervezet egyik állruhás aktivistája készítette. Figyelem megrázó képsorok következnek, csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A felvételek Tennessee államban készültek, a Tyson Foods farmján, amely már jó ideje a McDonlads egyik beszállítója. Az itt tenyésztett és levágott csirkékből készülnek a sokak álltál közkedvelt mekis kaják, mint például a csirkefalatkák (Chicken McNuggets) és a csirkeburgerbe kerülő húspogácsák.

A nyilvánosságra hozott felvételeken jól látszik, hogy a farmon borzalmas körülmények uralkodnak, ahol több tízezer csirkét tartanak egy helyen világítás és ventilációs berendezések működése nélkül. A csirkék többsége a túlzsúfoltság miatt egymást tapossák halálra és saját ürülékükben tocsognak. Alig találni olyan szárnyast, amely kifogástalan állapotban lenne. Többségüknek ugyanis a szárnya, vagy a lába törött, ami miatt egyhelyben hemperegnek. Ráadásul a helyhiány miatt a madarak egymást csipkedik, súlyos sérüléseket okozva egymásnak.

A farm alkalmazottai sem bánnak kesztyűs kézzel az állatokkal, amiket gyakran botokkal vernek agyon. A sérült csirkéknek pedig egyszerűen csak eltörik a nyakát vagy eltapossák, ezután pedig egy mocskos vödrökben küldik vágóhídra feldolgozásra.

A titokban készült felvételeket a Mercy for Animal kampánycsoport hozta nyilvánosságra.

A McDonald’s a kiszivárogtatás után rögtön egy közleményt is kiadott, amiben jelezték, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy a Tyson Foods farmján ilyen borzasztó körülmények uralkodtak, ezért vizsgálatot indítottak az ügyben és azonnali hatállyal felfüggesztették az együttműködésüket a farmmal. A Tyson Foods vezetősége azonban még nem nyilatkozott az ügyben.

Fotók: Metro.co.uk

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez