Falsa boda: hamis lakodalmakon vígad az argentin ífjúság

A latinok imádják a fiestát és imádják a zajos, táncos, hajnalig tartó lakodalmakat. Igen ám, de ez nem adatik meg minden hétvégén, sokszor hónapokat, éveket kell várni, mire valakitől kapnak egy maghívást, Innen azb ötlet: legyen ,,hamis lakodalom” vagyis igazi esküvő nélkülo is lehet inni, ennik, táncilni, hajnalig. 

Öt argentin fiatal gondolt egyet és még 2013-ban megszervezte az első ,,falsa boda” ünnepet. A hamis lakodalom azóta a fiatalok egyik nagyon divatos szórakozásává vált. Remek étkek, sok kitünő ital, ájulásig tartó tánc – ez jellemzi a nem különösebben spórolós ünnepeket, vagyis a hamis lakodalom persze nem a napi anyagi gondokkal küzdők ünnepe. S hogy a rendezvény ne legyen több, mint egy átlagos buli, mindig akad egy vállakozó pár, aki eljátsza a mennyasszony és a vőlegény szerepét. 

A szervezők pedig büszkék: eddig 18 000 argentin fiatal vett részt ezeken a hamis lakodalmakon, ahol persze azért az igazi lakodalom rituáléit is eljátszák. A beöltözött pár tényleg úgy néz ki mint a mennyasszony és a vőlegény, és persze vannak vidám játékok, beszédek is – úgy mint a valódi lagzin. A vendégsereg pedig nem az álmennyasszony és álvőlegény rokonai közül kerül ki, hanem azok közül, akik megvásárolják a belépőjegyeket. A ,,Falsa boda” ugyanis mára egy virágzó party-szolgáltatás az argentin fővárosban.

150827191629_falsa_boda_hombres_624

Az ötletet azonnal jutalmazta a közönség: már az első eseményen 300 belépőjegyet adtak el. A kezdeteknél azt gondolták, hogy a lányok között mindifg találnak olyat, aki szívesen ölti magára egy mannyasszony ruháját, de attól tartottak, hogy a fiúknál más lesz a helyzet. Ők kevésbé akarnak vőlegények lenni, még játékból is.  Ebben tévedtek – legalább annyi válakozó szellemű férfi akad a rendezvényeket, mint nő és mára maga a ruha az egyik legnagyobb vonzőereje a fiestánek. Az egyik fiatal például azért vállata a beöltözést, mert mindig is fel szeretett volna venni egy csokornyakkendőt, de a normál életben ezt nevetségesnek tartotta. Így viszont hozzá tartozik a ,,jelmezhez” – mondja. 

150827191629_falsa_boda_mujeres_624

A meghívó abból áll, hogy a pár – általában színészek vagy színészi adottságokkal rendelkezők – elmesélik ,,szerelmük” történetét és mindenki szeretettel várnak lakodalmukra. Aztán persze vannak vidám történeteke, váratlan meglepetések. Az egyik ilyen rendezvényen például a vőlegény barátja jelentkezett, hogy az igazi mennyasszony ő és tartottak egy gay-álesküvőt….

S hogy ne maradjanak le a nemzetköz hírnévről sem, idén már Moszkvában tartottak egy 700 meghívottal büszkélkedő hamis lakodalmat, jövőre pedgi megrendezik a minden eddiginél nagyob, nemzetközi ,,falsa bodát”.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez