Indonézia nem adja fel!

A múlt héten nem volt szerencséje a követségnek, amikor szokatlan módon, egy „sörmobil” feldiszítésével és a belváros körbekerekezésével ünnepelt – nagyon nagy eső volt aznap. Az ismétlés viszont szép időben nagyon jól sikerült!

Szokatlan módon ünnepelte meg Indonézia budapesti nagykövetsége az ország függetlenségének 70., és az indonéz-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulóját.

1945. augusztus 17-én Sukarno és Mohamed Hatta kiáltotta ki Indonézia függetlenségét. Az esemény évfordulóján nem tartották meg a szokásos fogadást – az ambiciózus nagykövetasszony, Wening Esthyprobo Fatandari azt találta ki: néhány kiválasztott helyett az egész várossal ünnepeljenek. Kibéreltek egy „sörmobilt”, amit feldekoráltak, és tettek vele egy kört a belvárosban.Sajnos 17-én nem volt szerencséjük, aznap volt a hatalmas eső, pont abban a két órában, amikor kerekeztek.

Jóllehet akkor is éljenezték őket az emberek de végül ismételtek, és most nagyon szép időben ünnepeltek együtt a budapestiekkel.

DSCF0011

DSCF0002

DSCF0050

DSCF0056

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez