Séta a dél-indiai Kerala tengerpartján

Kerala egyik legkedveltebb tengerparti üdülőhelye a kovalami tengerpart. Mostani utamon sajnos, bár szép napos idő volt, a nagy szél miatt a tengerbe bemenni nem lehetett. Szerencsére a városka ilyenkor is bőven kínál programlehetőségeket.

Kezdetnek érdemes felmászni a felújított világítótoronyba, ahonnan belátható a két kovalami öböl, illetve a közeli muszlim és keresztény halászfalvak. Ez utóbbiakba kellemes sétával lehet eljutni.

A muszlim falu egyik mecsetje
A muszlim falu egyik mecsetje

Természetesen most is elmentem megnézni nyüzsgő életüket. A muszlim faluban a hirtelensült finomságokat kóstoltam meg, miközben a helyiekkel beszélgettem. A másik faluban a halpiacot csodáltam meg.

Indiai finomságok – nem „kezdő” utazóknak
Indiai finomságok – nem „kezdő” utazóknak

Kovalam sok baráti árú szállásával, finomságokat kínáló éttermeivel csalogatja a turistákat. A tengerparton a közeli falvakból beutazó asszonyok friss gyümölcssalátát készítenek. Ez utóbbit nem ajánlom az első napokban megkóstolni, de később érdemes, mert fantasztikus.

Színes halászhajók
Színes halászhajók

Sok a kutya tengerparton – nagyon barátságosak, és valójában nem is igazán kóbor állatok. Lehet látni, hogy melyiket melyik étterem eteti, és persze az utazók is gyakran adnak nekik falatokat.

Hozzák a vacsorának valót az éttermekbe
Hozzák a vacsorának valót az éttermekbe

Kovalam ajurvédás központ is, sokan az ilyen kezelések miatt zarándokolnak el ide.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez