Trump testőrei elvertek egy mexikói tüntetőt

Donald Trump és a mexikói bevándorlók kapcsolata nem javul: az elnökségre pályázó milliárdos egyik testőre Manhattan szívében megvert egy mexikói tüntetőt és az eset újabb frontot nyitott közte és az Egyesült Államok legnépesebb bevándorlói közössége között.

 

Trump,aki üstökösként emelkedik a  választások előtt álló Amerika népszerűségi listáján, először éppen a mexikói bevándorlók elleni kirohanásával hívta fel magára a figyelmet. Azóta már szinte mindannaposak az ilyen megynyilvánulásai és komoly múltra tekint vissza  az amerikai latinok és Trump konfliktusa.

A legújabb esemény egy Trump elleni New York-i tüntetésen történt, ahol tiltakozók egy csoportja  érkezett a Trump torony elé Manhattan szívében. Efraín Galícia mexikói bevándorló, aki immár 30 éve él legálisan az Egyesült Államokban, a milliárdos testőrségének nem tetsző plakáttal érkezett. Amikor az egyik testőr megpróbálta kicsavarni a kezéből a Make America racist again – vagyis a Tegye Amerikát újra rasszistává – feliratot, az 50 éves férfi nem engedelmeskedett és nem adta a táblát. A testőr erősebbnek bizonyult, elvette és a mexikói férfi igyekezett visszaszerezni. A lökdösődésre beszállt a testőrség többi tagja is és jól elverték Galiciát, aki ezután azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy jogi útra tereli az esetet, hiszen az amerikai törvények értelmében neki, mint bármely amerikai állampolgárnak, szabad tüntetnie   Trump ellen. 

A testőrök tagadták a verést és azt állították, hogy a mexikói támadott rájuk, ők csak védekeztek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez