Elfogták a konyhakéses gyilkost

A kínai rendőrség rálőtt egy férfira és megsebesítette Peking belvárosában, miután az ellenállt a letartóztatásnak. A férfit azután fogták el, hogy egy embert megölt, számos másikat pedig megsebesített egy konyhakéssel – adta hírül a város rendőrsége saját mikroblogján.

A rendőrségnek sikerült megállapítani az elkövető személyazonosságát. A 29 éves Song vezetéknevű férfi Kína északkeleti, Heilongjiang tartományából származik, azonban a támadás okait még vizsgálják – tudósít a Reuters.

Az áldozatokat és a gyanúsítottat is kórházba szállították. A rendőrség beszámolója szerint a férfi sérülései nem voltak életveszélyesek, de további részleteket nem közöltek.

A kínai közvélemény különösen érzékeny a késes támadásokra. Kínában igen ritkák az erőszakos bűncselekmények más országokhoz képest, az utóbbi években azonban számos késsel és baltával elkövetett támadás történt, gyakran iskolások ellen.

2014 márciusában a délnyugati Kunming város állomásán egy tömeges késelésben harmincegy ember halt meg. Múlt hónapban egy magányos merénylő az egyik forgalmas bevásárlóközpontban szúrt meg egy francia férfit és ölt meg egy kínai nőt.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez