Pánik helyett együtt mentették a nyaralók a partra vetődött cápát

A Massachusetts állambeli Cape Cod egyik partszakaszán vetődött a szárazföldre egy több mint négyméteres fehér cápa. A nyaralók pedig ahelyett, hogy megijedtek volna, szinte azonnal összefogtak, hogy még időben visszajuttassák az állatot a vízbe.

Nagyjából száz fürdőző döntött úgy, hogy megpróbálják megmenteni a partra vetődött fehér cápát. Először utat alakítottak ki az állat testének a homokban, majd egy kötéllel rögzítették a farkát egy motorcsónakhoz, hogy visszahúzzák az életet jelentő vízbe.

Mindeközben többen vízzel locsolták, hogy addig is életben maradjon. De bármilyen elszánt is volt a tömeg, a cápának már túl késő volt. Mikor végül sikerült visszahúzni a vízbe, már egyértelmű volt, hogy nem élte túl a kalandot.

Egy cápaszakértő szerint nagyon kevés esély volt arra, hogy a mentőakció sikerrel járjon, az állat már valószínűleg azelőtt elpusztult, hogy eljutott volna a vízig.

Azért arra is van példa, hogy sikerül időben visszajuttatni egy cápát az óceánba. Még júliusban történt ilyen eset, ugyanezen a nyaralóhelyen, a Cape Cod félszigeten. Valószínűleg ez is motiválta a mostani lelkes cápamentőket.

Fotó: Wikipedia

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez