Szír Super Mario – rövid videó mutatja be a menekültek útját

Jelenleg az európai és világmédia gőzerővel készíti az újabb és újabb anyagokat az elmúlt hónapokban beért menekültválsággal kapcsolatban. Nem múlik el nap anélkül, hogy valamilyen végtelenül szomorú hír ne kerülne napvilágra a háború elől menekülő emberek mindennapjairól és nehézségeiről. Az alábbi videó két percben foglalja össze ezeket.

Samir al-Mufti egy szír művész, aki úgy döntött felhasználja a klasszikus videójáték, a Super Mario Bros. környezetét, hogy bemutassa, miken kell keresztülmennie valakinek, hogy biztonságos helyre juthasson.

A játékban látható szír Super Mario először összeszedi apró táskáját, melybe minden, számára fontos és nélkülözhetetlen földi ingóságát bele kell zsúfolnia, majd utolsó megtakarításait is magához veszi és elindul egy jobb és biztonságosabb élet reményében.

Az úton pedig rengeteg veszély leselkedik (akárcsak Mario esetében), főhősünk találkozik embercsempészekkel, veszedelmes vizekkel és pénzéhes katonákkal, hogy végül célba érjen és eljusson egy menekülttáborba.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez