Így néz ki Lilongwe, Malawi fővárosa

Az ország középső részén fekszik Lilongwe, mely az azonos nevű folyóról kapta a nevét. Hozzávetőlegesen 1 millió ember otthona. 1975-ben nevezte ki fővárossá Kamuzu Banda, a független Malawi első, tekintélyelvű elnöke.

Az utóbbi időben látványosan fejlődik a város. Pár éve épült az új parlament, most építik az új stadiont, nemrég készült el Malawi első elnökének, Kamuzu Bandának a mauzóleuma is . Emellett új építmény a parlament mögött lévő park egyik terén a magas óratorony is.

Parlament
Parlament

parlament_amphitheater parlament_lobby

uj_stadion
Új stadion

kamuzu-memorial
oratorony
Régi ikonikus épületei is vannak a fővárosnak, mint például a pénzeken is látható Nemzeti Bank,  vagy több mecset is.

Minolta DSC
Nemzeti Bank

mosque

Lilongwe több piaccal is rendelkezik, némelyik talán riasztó is lehet az egyszerű turista számára a rengeteg emberrel, ahogy nyüzsögnek, hangoskodnak. De ennek ellenére biztonságos helyek, ahol sok érdekes dolgot lehet találni. Legfőképpen szép ajándéktárgyakat vehetünk.

ajandek piac

Szerencsére mostanában már megfelelő szálláshelyekkel is bőven rendelkezik Lilongwe. Van 4 csillagos hoteltől minőségi turistaszállásig minden.

Lilongwe egyik igazi különlegessége a központjában elhelyezkedő igen nagy kiterjedésű vadaspark, ahol a jellegzetes helyi fajok mellett több, mint 200, a világ minden pontjáról állatkertekből, illegális állattartóktól megmenekített állatot is tartanak.

Wildlife_Centre

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez