A veséjét adná a legújabb iPhone-ért

IPhone lázban ég Kína, miután a Apple piacra dobta a legújabb okostelefonját az iPhone 6S-t, de sokan képtelenek kifizetni az árát, ezért néhányan drasztikus megoldásokhoz folyamodnak.

Két kelet-kínai srác Nanjingből az elsők között rendelte meg az iPhone 6S-t, de később rájöttek, hogy nincs elegendő pénzük ahhoz, hogy kifizessék a készüléket. Kínában a legújabb iPhone 4488 jüanba (700 USD) kerül, ami egy átlagfizetésnek felel meg az országban.

A két srác, Wu és Huang ezért elhatározta, hogy eladják az egyik veséjüket, amit a legnépszerűbb kínai közösségi oldalon, a QQ-on hirdettek meg. A szervükért körülbelül 100 -200 ezer jüant (10-20 ezer USD)  kértek. A hirdetésre egy titokzatos személy egyből jelentkezett, időpontot és helyszínt is egyeztetett a srácokkal. A találkára a titokzatos személy azonban nem ment el.

A Mail One információi szerint Wu végül arra kérte barátját, hogy hagyjanak fel az egész üzlettel, de Huang nem akart ebbe belegyezni és a kettőjük között ezért komoly nézeteltérés alakult ki. Wu tovább hirdette veséjét, majd nyomtalanul eltűnt. Huang végül a rendőrséghez fordult segítségért.  Félő azonban, hogy Wu végül a szervkereskedők áldozata lett és nem élte túl a beavatkozást.

Kínában egyébként sokan próbálkoznak a szervkereskedőknél, hogy extra pénzhez jussanak az alacsony fizetések miatt. A szervkereskedők azonban csak olyanokkal állnak szóba, akik makkegészségesek, legalább 1.65 m magasak és egyetemi végzettséggel rendelkeznek. Másokat azonnal elutasítanak.

A kínai híradások egyébként korábban már beszámoltak arról, hogy két iPhone fanatikus is megpróbálta eladni az egyik veséjét, de nem jártak sikerrel, ezért egy taxit is megpróbáltak kirabolni, de ez a tervük sem vált be.

A helyzet egyébként olyannyira súlyos Kínában, hogy több híradás és újság is felhívta az iPhone fanatikusok figyelmét, hogy a szervkereskedelem mellett van egy kevésbé fájdalmas és rizikós alternatíva. Ez pedig nem más mint a spermabank. Egy sanghaji klinika ugyanis kész 6000 jüant (937 USD) fizetni, 17ml spermáért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez