A kecskeszelfi az új őrület

Bár elsőre egy nagyon aranyos dolognak hangzik a legújabb trend az indiai közösségi médiában, a kecskékkel készült szelfik azonban igazán borús jövőt jelentenek maguknak az állatoknak.

A szelfikészítés ugyanis az utolsó dolog amit szerencsétlen kecskékkel csinálnak, mielőtt feláldoznák azokat másnap az  Eid, vagyis az iszlám Áldozati ünnep során. Ezzel az utolsó fotóval örökítik meg a sokszor szinte családtaggá vált állat szellemét, így tisztelegve előtte.

Természetesen, ahogy minden trendnél, itt is találkozhatunk különbségekkel a szelfikészítő gazdasági helyzetétől függően. A gazdagabbak ugyanis különleges, sok pénzt érő kecskékkel pózolnak, ezzel is mutatván: a pénz nem akadály.

Mindeközben maguk a kecskék gyanútlanul merednek a kamerába (bár a legtöbbször inkább valami másik irányba) és feltehetőleg élvezik a szokatlanul sok figyelmet.

„Elég nagy farmja van a családunknak, így szinte minden évben vásároltunk kecskét egy évvel az ünnep előtt. Az idők során azonban mindig közel kerül hozzánk az állat és sajnáljuk, hogy fel kell áldoznunk. Így, hogy készítünk velük képet, legalább van valami, amivel tudunk rájuk emlékezni” – mondta el az Uttar Prades régióban élő Zakrya Khan  a The Times of Indiának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez