Hatvanezer forintból átszelni Amerikát

Európaiként az egyik legizgalmasabbnak tűnő utazás valószínűleg az Egyesült Államok bebarangolása lenne. A számtalan film, klip, zene és könyv mind azt sugallja: Amerikában érik az embert az igazi kalandok. De mégis kinek van ideje, és legfőképpen pénze a méregdrága repülőjegyre és a további végtelen kiadásra? Erre lehet megoldás a vonatozás, amelyet akár hatvanezer forintból is megúszhatunk.

map1-1

Egyetlen dolog van, amit lehetetlen kikerülni, és az a repülőjegy. Bárhogyan gazdálkodunk, bárhol keresünk akciós jegyeket, mindenképpen komoly kiadás lesz megvásárolni a jegyet, ezzel nincs mit tenni. Azzal viszont már van, hogy ha megérkeztünk, hogyan tovább.

1-resized-1

Derek Low utazó és újságíró kipróbálta az összesen akár 213 dollárból megúszható vonatutat, amellyel leggyorsabban négy nap alatt szelhetjük át a kontinenst a nyugati parttól egészen a keletiig.

10-resized-1

Persze ízlésünknek megfelelően szervezhetjük az utat, és annyi ideig vonatozunk vagy szállunk ki szimpatikus helyeken, ameddig csak akarunk (az ár természetesen ezzel együtt változhat).

18-resized-1

Low San Franciscóból indult és végül New York-ba érkezett, és ő maga 429 dollárt fizetett a vonatért, de persze ennél jóval olcsóbban is kivitelezhető a dolog.

24-resized-1

Ami pedig magát az utazást jelenti, Low esküszik, hogy szinte sértés az Egyesült Államokra nézve átrepülni rajta, hiszen a vonatút egészen káprázatos képeket tárt elénk.

42-resized

Az állandóan változó táj garantáltan mindenkit el fog bűvölni, nem is beszélve az élő amerikai történelemről, amit a sokat látott vonatsíneken járva élhetünk át.

53-resized

A teljes történetet és a hozzá tartozó képeket pedig igazán érdemes elolvasni és végignézni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez