Szex ebédidőben

Uganda etikai minisztere, Simon Lokodo, aki korábban már többször emelte fel a hangját a miniszoknya betiltásáért és homoszexualitást elítélve, most az „ebédidős szex” ellen lépett fel.

Egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak ugyanis a szálláshelyek ebédidőben, főként a nagy irodaházak környékén. A rövid pásztorórák forgalomnövekedés szempontjából ugyan kedvezőek, de hosszú távon erkölcsromboló hatásukra figyelmeztet az ugandai miniszter. Szerinte ez a prostitúció fellendüléséhez, a nemi betegségek terjedéséhez, családok széteséséhez vezet. Kéri, hogy a rendőrség ellenőrizze és akadályozza meg ezeket a cselekményeket. Ő kiáll amellett, hogy az illetlenséget állami szinten kell szabályozni, és a rendőrségnek rajtaütésszerűen kell megállítania az erkölcstelen cselekedeteket.

Egy ismert ugandai női aktivista saját tapasztalatáról számolt be, amikor elmesélte esetét egy ismert szálloda parkolójában. Ebédre érkezett, amikor is a parkolófiú megkérdezte, hogy letakarja-e a rendszámtábláját. Ő enyhe értetlenséggel utasította vissza. Mikor helyet foglalt, szinte tátongó üresség várta az étteremben. Kérdésére, hogy hol vannak a többiek, a kollégája szenvtelenül válaszolta, hogy a szobákban, ahogy ilyenkor mindig.

A miniszter a családi értékeket tartja a legfontosabbaknak Uganda jövőjét illetően. „A családban-lét nem csupán a felnövő generációk érdeke. Számtalan vizsgálat támasztja alá, hogy a házasságban és családban élő személyek egészségkilátásai jobbak, mint a családon kívül élőkéi (az infarktus-kockázat például nagyobb az egyedül élő, mint a házas férfiaknál). Sőt, a már kialakult betegségek gyógyulási és rehabilitációs esélyei is jobbak azoknál, akik családban élnek. A magányos életmód bizonyos mentális betegségek – a depresszió, az öngyilkosság, az alkoholizmus – szempontjából kifejezetten kockázati tényezőnek minősül”

Németországban is egyre több szálloda vezeti be az óradíjat. Már többszáz hotel hajlandó óránként akár 7 ezer forintnyi euróért szobával szolgálni vendégeinek, ha azok kizárólag szerelmi légyottra térnek be a szállodába. A forgalom itt nagyrészt a világhálónak köszönhető, nevezetesen a net kalandkapcsolatot közvetítő oldalainak.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez