Hány millió drogos él Oroszországban?

A körülbelül 144 milliós Oroszországban mintegy 700.000 regisztrált drogfüggő él. Viszont az Egészségügyi Minisztérium számai valószínűleg nagyon távol állnak a tényleges adatoktól.

A Szövetségi Drogellenőrzési Szolgálat legfrissebb adatai szerint 7,5 millió kábítószer-fogyasztó él a világ legnagyobb országában, akik közül három millióan naponta használnak valamilyen szert. Ezzel szemben az Egészségügyi Minisztérium körülbelül 1,75 millióra becsüli a (regisztrált és nem regisztrált) drogosok számát.

A statisztikákból az is kiderül, mekkora mértékben sújtja a probléma a fiatalokat. Az elmúlt tíz évben majdnem egy millió fiatal halt meg a drogfüggőség miatt. A 15-34 éves elhunytak több mint 70 százaléka a kábítószer miatt halt meg.

A droghasználat a bűnözési rátát is befolyásolja. Szakértők szerint évente 40.000 bűneset köthető a kábítószerhez. Ha figyelembe vesszük, hogy átlagosan évi 4,5 milliárd rubelt (körülbelül 19 milliárd forint) költenek kábítószerekre Oroszországban, akkor feltehetően nem fog csökkenni a bűnesetek száma.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez