Sündisznó a fogorvosi székben

Amikor Szörnyeteg Lajossal egy nyúl és egy oroszlán kopogott be a fogorvosi rendelő ajtaján, igen meglepődött dr. Zirrzurr. Hasonlót érezhetett cseljabinszki kollégája is, amikor egy sündisznó panaszait kellett kezelnie.

Egyesek szerint még a patkánynál is kártékonyabb, taszítóbb és csak a jó PR-ja miatt népszerű a süni. Akárhogy is, az egyik legnagyobb orosz hírügynökség, az Interfax egyik közleményében szintén ez az állat a főszereplő.

Tanácstalanul érkezett az egyik cseljabinszki állatklinikára egy orosz gazdi, merthogy sündisznója kórosan lesoványodott és kellemetlen szagot árasztott. Nem megfelelően gondozta tüskés kedvencét – állapította meg Karen Dallakjan fogorvos.

Természetes környezetükben ugyanis a sündisznók rovarokat és kisebb állatokat, például egereket rágcsálva tartják edzésben a fogazatukat. A háziállatként tartott kis beteg ezzel szemben a rágás nélkül is könnyedén lecsusszanó macskaeledelen és tejen élt.

A jó szándékú, ám ártalmas koszt teljesen tönkre tette a süni fogazatát. Egyórás műtét alatt összesen húsz fogát kellett kihúzni. Végül csupán három szemfoga és egy metszőfoga maradt.

Kép: Wikipedia

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez