Vénusz Mars ellen: milyen a tökéletes test a nők, és milyen a férfiak szerint?

Egy friss kutatás szerint meglehetősen különböző. Ezt eddig is sejtettük. De van, amire nem is gondoltunk volna.

Összesen ezer embert kérdezett a nagy fehérnemű-cég, a Bluebella. Egészen pontosan arról, hogy mely celebek mely testrészeiből gyúrnák össze az eszményi nőt, illetve férfit. Aztán jött a fotoshop, és az eredmény.

nőNos, balra látható az, hogy a nők mit gondolnak. Jobbra meg a férfiak véleménye. Az előbbiek a vékony, fitt női testet látják ideálisnak (lásd Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow és Emma Watson vonalait), míg a férfiak elhajlanak a kerekebb formák, így például Kim Kardashian keble vagy Kelly Brook modell csipője felé. Nem nagy meglepetés. Legalábbis a pasiknak. De az már valószínűleg igen, hogy mennyire nem díjazzák úgy a nők a felturbózott izmaikat, mint ahogy azt ők hiszik. Íme, hölgyeim és uraim, az ideális férfitest:

férfi

Megint balra a női eszménykép, jobbra a férfiaké. Balra Hugh Jackman bicepsze helyett Brad Pittével, és így tovább.

Amit érdekesnek találtak a felmérés készítői, az, hogy sem a férfiak, sem a nők nem tették le a voksot a közhelyesen legünnepeltebb méretek mellett. Egyik csoport sem szavazott a nőknél klasszikusnak számító 90-60-90-re (mell-derék-csipő, centiben), sem a nyakigláb anorex tini-modellekre, vagy éppen a tökéletesen kidolgozott férfitestre. Életkorban és formában meglehetősen nagy a szórás mind a négy eszményképnél.

A felmérés azt a szép gondolatot akarja sugallni, hogy sokkal magabiztosabbak lehetünk a saját bőrünkben, hisz nem léteznek azok az elvárások, amelyeket eddig valósként kezeltünk. Vagyis nem kell minden lánynak azokhoz a modellekhez hasonlítania, akik a címlapokon vannak, jóllehet egy másik tanulmány szerint 96 százalékuk erre törekszik. De a csudába is: a bizonyításhoz felhasznált testrészek mégiscsak a világ legünnepeltebb és legszebb hírsségeihez tartoznak. Most mi legyen?

(Visited 22 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez