Megnyílt a Fáy Alapítvány első vidéki mintaiskolája

„Olyan tudást és életszemléletet kell kapniuk, mely mintaértékű, és amelyet tovább kell adni az egész országban. Esélyt szeretnénk adni Önöknek” – mondta Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A nemzet felemelkedését segítő két akadémikus, Deák Ferenc és Fáy András neve szinte jelképesen kapcsolja össze az Alapítvány céljait: gazdálkodni és takarékoskodni okosan. A Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium vidéken elsőként lett az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolája. A XXI. század gazdasági és politikai életének jövendő vezetői kerülnek majd ki azok közül a fiatalok közül, akik ma végzik el a középiskolát.

Gergely Zoltán polgármester az 1991-es várossá avatáshoz hasonlította a nap jelentőségét Jászárokszállás életében. „Hatalmas lehetőséget kaptunk, melynek ma még nem érzékeljük valódi súlyát, de a feladatunk, hogy felnőjünk hozzá” – emelte ki a polgármester a középiskolások előtt.

Az ünnepélyes eseményen Majkutné Tóth Emma, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója elmondta „Nem sokat gondolkoztunk, amikor felmerült az együttműködés lehetősége az OTP Fáy András Alapítvánnyal. A Mintaiskolával olyan programnak lehetünk a részesei, amellyel diákjaink, tanáraink – és nem végső sorban – az iskolai közösséghez tartozó szülők számára is hosszú távon hasznosítható tudást, értékeket teremthetünk, egyben olyan plusz programokat és lehetőségeket tudunk biztosítani, amelyekre a hagyományos oktatási keretek között nem lenne lehetőségünk”. Nemcsak modern pénzügyi ismereteket és szemléletet kapnak majd a diákok az OK. Központ tanulmányi programcsomagjainak segítségével. A tudatos élethez, a karrierépítéshez, a környezettudatossághoz is használható lesz az itt elsajátított tudás.

A jövőbeni tervek kapcsán Vizi E. Szilveszter elárulta: azon dolgoznak, hogy a Mintaiskola-program két középiskolája akár együttesen is részt vegyen különböző fejlesztési, kutatási vagy éppen társadalmi érzékenyítő programokban. „A programhoz elsőként csatlakozó Budai Középiskolával immár ötödik tanéve tart az együttműködésünk. Tavaly az iskola 45 osztályából közel 1200 tanuló vett részt egész napos pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzésen az OK Oktatási Központban. Ezen felül több osztály tematikus tréningeken is kapott képzést, valamint több jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak a diákok. Fontos eredménynek tartom, hogy az iskolán belül számos, a program keretein túlmutató kezdeményezés is megvalósult, és remélem, hogy ez a Deák Ferenc Gimnáziumnál se lesz másképp” – mondta Vizi E. Szilveszter.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez