Amikor ihletet ad az élelmiszer embargó

A szankciók miatt komoly nehézségekkel küzdenek az orosz éttermek. A Kreml viszont nem bánja a nyugat-európai termékek hiányát, mert szerinte azok könnyedén helyettesíthetőek hazaiakkal. Sajátos akcióval bizonyította ezt egy szibériai étterem.

Feketerizsből hajat, spagettiből vállkendőt készítettek a novokuznyecki Osteria Giuseppe étterem szakácsai. Orosz élelmiszeripari termékekből állították össze Leonardo Da Vinci híres festménye, a Mona Lisa képmását. Sajtot, kagylót és borjút is felhasználtak a 25 kilós alkotáshoz – számolt be a bird.a42.ru.

mona-lisa-food-2

Oroszország több mint egy éve vezetett be élelmiszer embargót nyugat-európai hús-, hal-, tejtermékekre és zöldségekre. Tette ezt azután, hogy az Egyesült Államok, az Európai Unió és más országok büntető intézkedésekkel sújtották Ukrajnával szembeni agresszív politikája miatt.

Az orosz Mona Lisa 193×103 cm-es méretével jóval nagyobb a Párizsban látható eredetinél, amely csupán 77×53 cm. A különböző szankciók ihlette alkotás bemutatóján több versenyt is rendeztek a vendégeknek, például az olasz festőről, vagy kinek a mosolya titokzatos annyira, mint Mona Lisáé az eredeti képen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez