Valami nagyon bizarr dolgot fogtak Kínában

Egy kínai horgász akasztotta meg a sárgaszínű, fekete pöttyökkel teli, kerek és puhatestű lényt, ami komoly ellenállást tanúsított. Azt azonban még nem sikerült kideríteni, hogy ez a furcsa valami mi lehet pontosan, csupán elképzelések vannak róla.

„Amikor elkezdtem feltekerni a damilt, komoly ellenállást éreztem” – mondta Liang Wenjun, aki Tou-folyón horgászott Szecsuan tartományban. A 45 éves férfi elmondta, hogy aznap szinte alig volt kapása. „Éppen hazafelé készülődtem, amikor megakasztottam ezt a bizarr teremtményt” – mondta a férfi, aki csak hosszas fárasztás után tudta kiemelni a vízből zsákmányát. A fogást ezután hazavitte, Jiangyuan faluba, ahol mindenki csak vakargatta a fejét, mert ilyen élőlényt még soha nem láttak: 20 cm hosszú volt és 6.3 kg-ot nyomot.

Végül Liang egyik barátja vizsgálta meg a teremtményt, aki egy kínai gyógyszercégnek dolgozik. Szerinte ez a bizarr valami egy rendkívül ritka és értékes gomba, amit a Kínában „taisui-nak” hívnak. Elsősorban gyógyászati célokra használják fel, a Ming-dinasztia idejéből (1368-1644) származó feljegyzések többször is említik a gyógyászati alkalmazását.

A szecsuani egyetem professzorai azonban jelezték, hogy „lassan a testtel”, ezt a különös dolgot ugyanis előbb be kell vizsgáltatni, amihez DNS teszteket kell végrehajtaniuk. A Taisui gomba ugyanis rendkívül ritka, ráadásul nagyon drága is. Fél kilójáért ugyanis 18-20 ezer forintot is elkérhetnek a kereskedők.

gisutu0740

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez