Régi – új befektetés – vissza a reálgazdaságba „Investree Uganda”

A jelenlegi, még mindig változékony piaci környezetben különösen fontos, hogy körültekintően döntsünk megtakarításaink tovább fialtatásában. Mindenki hallott már álom kamatokat ajánló ügynökökről, piramis játékokat meghazudtoló szervezett csalásokról, arany és értékpapír befektetéssel kecsegtető évente megduplázódó tőke ígéretekkel. A megtakarítók és tőkével rendelkező befektetők, egyre inkább hajlamosak kitörni az állampapírok és bankok által ajánlott minimális kamatbiztosítékokból. Olyan konstrukciókat keresnek, amiben bárki számára érthető, hogy mi a tevékenység, amit a befektetett tőkéjükből finanszíroznak.

Növekszik az igény olyan hosszú távú befektetési formák iránt, amelyek alapjául az értékteremtés, és az értékállóság szolgál. Ennek nyomán egyre népszerűbbé válnak az árupiaci finanszírozású befektetések, melyeknek Afrika kiváló gazdasági környezetet biztosít.

A föld harmadik legnagyobb kontinensét elkerülte a világgazdasági válság. Itt nem volt divat a tőkeáttétes kereskedés a Forex-en, az emberek nem vesztették el a pénzüket megfoghatatlan spekulációs ügyletekkel, vagy előre nem várt devizamozgások miatt. Ezen a kontinensen a befektetések mögött valós gazdasági tevékenység zajlik, az emberek a reálgazdaságba teszik a pénzüket.

Léteznek olyan banki hozam felett teljesítő, de kis kockázatú portfóliók, mint például az energiakereskedelmen vagy a technológiai fejlesztéseken nyugvó alapok. Elérhetővé vált továbbá már olyan opció is, melynek keretében lehetőség van földterülettel rendelkező cégekkel szerződve fát telepíteni, gondozott és ellenőrzött körülmények között nevelni, majd vágáséretté válás után kitermelve és feldolgozva az eladási árból hozamot generálni.

IMG_0309

A fa, mint befektetés mindenhol hosszú távú, biztonságos invesztíciót jelent. Világszerte az egyik legfontosabb építőipari alapanyag, így meglehetősen nagy felvevőpiaccal bír. Afrika éghajlata és földrajzi adottságai ráadásul gazdaságosabb termelést biztosítanak, mint Európában vagy más kontinenseken. A fafeldolgozás során előkészítik a telepített majd kitermelt faanyag hasznosítását és faipari alapanyagokat állítanak elő. Ilyen lehet a fűrészáru, a ragasztott fa alapanyag, a rétegelt lemez, vagy akár a furnér. Ezek elsődlegesen felhasznált termékek az afrikai építőiparban és bútoriparban.

Az „Investree” befektetés lényege, hogy a facsemetéket telepítés után értékesítik, majd 10-12 év gondozás után kivágják és fűrészüzemeknek adják el, vagy saját feldolgozás után nagyobb profitot realizálva dobják piacra. Az eladásból befolyó összeg adja a befektetők hozamát. Ebben az esetben a befektetés valós gazdasági tevékenységen alapul, ezért biztonságos pénzügyi megoldást jelenthet akár az európai pénzembereknek is.

Ilyen portfólió elérhető egyebek mellett az ugandai „Vestoq Ltd.” alapkezelőnél (www.vestoq.com), mely főként stabil és kiszámítható lehetőségeket biztosít a befektetési piacon. A cég egyik fő célja olyan természetes növekedés révén létrejövő pénzügyi befektetések biztosítása, amely a fenntartható fejlődést is támogatja.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez