Meseszép a grúz borvidék – képek

Tbilisziből nagyon érdekes kirándulásokat lehet tenni. Nekem most kettőre jutott időm, következik Kazbegi és Kaheti.

A Grúzáról látható fotók közt rendszerint az egyik első a Szentháromság templomot (Tsminda Sameba) mutatja, háttérben az 5047 méteres Kazbek heggyel.

g7

A fővárosból a néhány órás utat különböző járművekkel lehet megtenni. A legolcsóbb a 6 larit (egy lari kb. 115Ft) kóstáló iránytaxi (marsrútka), ami viszont igen kényelmetlen. A taxik sokkal drágábbak, de van egy meglepően barátságos áru lehetőség:15 lariért nagyon kényelmes japán (hétüléses, jobb kormányos) autókkal lehet menni. Ráadásul így út közben meg is álltunk több helyen.

g12

A hatalmas Chinvali víztároló partján egy kilátóponton és a szintén vízparti Ananurinál, ahol az erődben van két 17. századi templom. Harmadik megállónk a népszerű síparadicsom, Gudauri közelében volt.

g1

g2

g4

Kazbegiben sok szállás van, általában félpanzióval 40 lari körüli árért. Kazbegitől a Szentháromság templomhoz fel lehet gyalogolni, illetve 20 lariért terepjárókkal felviszik a turistákat. Érdekesség, hogy a szovjet időkben építettek ide egy libegőt, amit viszont a rendszerváltás után lebontottak.

g8

A másik kiránduláson Grúzia legnépszerűbb bortermelő vidékére, a Kaheti régióba utaztam el. Még otthon kaptam egy tippet, hol érdemes megszállni – így Signagiban a Zandarasvili családi panzióban töltöttem egy nagyon kellemes napot. A városka szép volt, de nekem kicsit túl „steril”, viszont a szállás és az ellátás nagyon jó volt.

g10

g9

Másnap befizettem egy túrára, ahol két borászatot, egy gyönyörű kolostort (Gurjaani Kvelatsminda), egy szép várat (Gremi) és a Cinandali palotát néztük meg.

g5

g11

Nagyon rövid volt a grúziai utam. Így, bár nagyon intenzív programom volt, bőven van még látnivaló, ami visszacsábít ebbe az izgalmas országba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez