Megkéselték a vonatmerénylet hősét

Leszúrták Spencer Stone-t, aki egyike volt annak a három férfinak, akik megakadályoztak egy merényletet augusztusban az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton.

A huszonöt éves férfira hősként tekintettek a francia vonaton történt terrortámadás után. Stone-t szerda hajnalban, a kaliforniai Sacramentóban szúrták le, amikor éppen egy barátját próbálta megvédeni. Az amerikai légierőben szolgáló férfi állapota stabil, kórházban kezelik – írja a BBC.

A kaliforniai rendőrségnél azt mondták, a támadás egy vita hevében történt. A hatóságok keresik a késelőt, akinek személyazonosságáról egyelőre nem sokat tudni.

Stone egyike volt annak a három amerikai férfinak, akik segítettek ártalmatlanítani a Thalys társaság vonatán lövöldöző férfit. A huszonhat éves marokkói származású támadó három embert sebesített meg az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton. A férfi leszerelése közben Spencer is megsérült.

Spencer Stone-t, Alek Skarlatost és Anthony Sadlert hősként éltették a támadás után. Kitüntetést kaptak Ashton Carter védelmi minisztertől, és találkoztak Barack Obama amerikai elnökkel is a Fehér Házban.

 

Forrás: NOL.hu

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez