Dalban mondom el: Putyin egy csoda!

Lezárták a moszkvai Vörös teret, de nem egy felvonulás kedvéért. Klipet forgatott egy rapduó, akiknek a dal címe alapján az orosz elnök a legjobb barátjuk. Nem ők énekelték meg először, mennyire szeretik a héten 63 éves Vlagyimir Putyint.

Az orosz elnök születésnapján, október 7-én mutatták be Timati és Szasa Cseszty legújabb dalát: „A legjobb barátom Vlagyimir Putyin”. Alig két nap alatt már majdnem három millióan nézték meg a Youtube-ra feltöltött videót. Persze csupa jót rappelnek Putyinról. Például, hogy „újra porondon az orosz termékek, a Lada-sedan, az AvtoVaz!” De az is kiderül, hogy még nem nős, és hogy megőrülnek érte a nők.

Hogy ez mennyire igaz, nehéz bizonyítani. Mindenesetre több énekesnő is dalra fakadt már az orosz elnök kapcsán. „Én Putyinom, édes Putyinom, vigyél magaddal, veled akarok lenni.” – énekelte télen a refrént egy fiatal szibériai énekesnő, Masani. A klipben két szerepet játszik az énekesnő. Az orosz trikolorba öltözve a Krím visszacsatolásáért hálálkodik Putyinnak, és a Szovjetunió visszaállítására kéri, az oroszokat pedig arra buzdítja: „kövessétek, hiszen ő Putyin.” Máskor viszont az ukrán zászló sárga-kék színeit viselve egy elhagyott ház falai között botorkál.

Viszont Masani már a sokadik a sorban. Az első Putyint éltető klipek a 2000-es évek elején születtek. Az akkoriak közül a leghíresebbet a Pojusie Vmesztye lány trió énekli, akik olyan férfiról ábrándoznak, mint Putyin.

A viszonylag egy kaptafára készült szerzemények közül kitűnik egy tádzsik vendégmunkásé. Tolibdzson Kurbanhanov isteni adományként énekelte meg az orosz elnököt 2012-ben.

A Dress Code 2011-es „Vova vezet” című klipje a grafika miatt érdekes, fénykardjával még Darth Vader fölött is győzedelmeskedik Putyin.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez