Aludnál-e a világ első homokvár-szállodájában?

Ha igen, akkor irány Hollandia. Egyszerre két, homokkal teljesen betemetett hotelt is nyitottak ott szeptemberben.

Te is órákig építgetted-diszítgetted a homokváradat kis kölyökként a strandon? Beleképzelted magad a falai közé, hercegnőként vagy hercegként? Ha igen, akkor most eljött a te időd. Kipróbálhatod, hogy milyen érzés ez a valóságban.

szálló

Sneek és Oss két kisváros Hollandiában. Arról híresek, hogy minden ősszel homokszobor-fesztivált tartanak ott. Rengeteg látogatóval. És ha már annyi ember utazik oda, miért ne találhatnának stílusos szállást? – gondolták idegenforgalmi szakemberek, és megálmodták, aztán létre is hozták a Zand Hotelt. Vagyis a homok szállót. Egyszerre kettőt is.

hotel

A falakat kívül-belül homok borítja, a diszítőelemek homokszobrok, van, amelyik majdnem 8 méter magas. És ha dőlt már le annak idején nálad is sokvödörnyi vízzel és hatalmas munkával készített várfal, akkor érted, hogy miért mondja azt a Global PowWow rendezvényszervező cég tulajdonosa, hogy hatalmas volt a kihívás. Az ötletet a svédországi és a finnországi jéghotelek adták. De a homok sokkal nehezebb anyag, ha építeni kell, mint a jég – meg kell találni azt az egyensúlyt, ami úgy teszi lehetővé hatalmas terek létrehozását belőle, hogy azok közben biztonságosak is legyenek.

hotel5

Ráadásul a hotelek tematikájukban válaszolnak is a két város fesztiváljának két különböző világára: Oss-ban egy középkori vár köré épült minden, míg Sneek a híres kínai agyaghadsereget keltette életre homokból.

hotel2

A homokhotelekbe sok foglalás futott be: szerelmespároktól, nászutasoktól, évfordulót ünneplőktől vagy más romantikára vágyóktól. Mindkét szálloda mindössze egyszobás, éjszakánként 150 eurót kér, de ebben már egy üveg pezsgő is benne van, akárcsak a kontinentális reggeli. Ja, és a wifi. A padlót puha szőnyegek borítják, hatalmas franciaágy áll a szobákban, a kanapékról tévézhetsz, a zuhany pedig olyan élményt nyújt, mintha a strandon állnál a vízsugár alatt egy rekkenő nyári napon.

hotel3

A siker nyomán már németországi és angliai nyitáson gondolkodnak az ötletgazdák. A hollandiaiakat pedig jövő ősszel, szeptember-októberben újra kinyitják a homokfesztiválra.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez