Lehet, hogy a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet

Hivatalosan még senki sem erősítette meg a hírt. A brit média viszont felkapta, de eddig hiába próbálta megtudni, hogy valós-e.

A Daily Express egy újságíró Twitter-üzenetére hivatkozva közölte a hírt, miszerint a törökök lelőttek egy orosz gépet (Mig-29), miután az megsértette az országuk légterét. Közben szemtanúk Észak-Szíriában arról számoltak be a közösségi oldalakon, hogy egy robbanást láttak a határhoz közeli Huraytan felett, miközben három vadászgép repült el a fejük felett.

A hírt eddig még senki sem erősítette meg, a NATO sem tud a történekről.

Képernyőfotó 2015-10-10 - 19.08.44

Az oroszok egyébként pár napja már megsértették a török légtéret, és ezt heves felháborodással fogadta a török kormány. Az incidensnél a török légierő két F-16-os vadászgépet küldött, azok akkor konfliktus nélkül ki tudták tessékelni az orosz vadászbombázót a török légtérből. Ahemt Davutoglu miniszterelnök pedig határozattan kijelentette, hogy azt az utasítást adták a légierőnek, hogy ha bárki berepül az ország fölé, azt azonnal le kell lőni. Még akkor is, ha egy madárról van szó.

Az eddigi információk szerint egyébként az oroszok csak Szuhoj vadászbombázókat küldtek Szíriába,  Mig vadászgépeket nem állomásoztatnak a latakiai légibázison. Szíriában egyedül csak az Aszad kormány hadserege rendelkezik Mig-29-esekkel.

2D464B0600000578-3267595-image-a-130_1444491469814

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez