Így nyomja egy modern szamuráj

Japán van két dolog, ami nagyon népszerű: a kardforgatás és a baseball. A kettő elegyét és egy jól ismert kardforgató mestert láthatunk mai videóajánlókban.

A kardmester Macsii Iszao-t már jól ismerik Japánban. Ő az, aki kardjával már számos dolgot kaszabolt különböző módokon, legyen az gyümölcs, garnélarák, szójabab stb. Kardját most a baseball felé fordította, ami nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokan szeretik Japánban ezt a játékot.

Az Oricon hivatalos YouTube csatornáján jelent meg a következő videó, amiben Macsii Iszao egy 160 kilométer per órával száguldó baseball labdát próbál ketté vágni. Próbál? Ketté is vágja. A gépből kilőtt labda ugyan nagyon gyors, de megfelelő távolságból a profi baseball játékosok eltalálják ütőjükkel azt. Éppen ezért helyezték Iszaot 9,22 méterre a géptől, ami szinte a fele annak a távnak, ahonnan az ütők ütnek általában. Macsii-nak ilyen távolságból csak egy pislogásnyi ideje van arra, hogy kihúzza kardját és elvágja a száguldó labdát. Lehetetlen? Nézze meg a videót. Egy szamuráj szótárában nem szerepel a lehetetlen szó.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez