Bulgáriáig jutott az afgán migráns, aztán figyelmeztető lövés végzett vele

Egy afgán migráns az áldozat, aki ötvenedmagával próbált illegálisan átjutni Törökországból Bulgáriába. A szófiai belügy szerint figyelmeztető lövés végzett vele.

“Egy illegális afgán migránst lőttek meg, amikor megpróbálta átlépni a határt Törökországból Bulgáriába csütörtök este: az illető kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe” – közölte a bolgár belügyi szóvivő.

Ez a Bulgária délkeleti részén fekvő Szredec város közelében történt, a BNR rádió arról számolt be, szintén a belügyi tárcára hivatkozva, hogy úgy 50 afgán volt a határsértő csoportban, 20 és 30 év közötti férfiak, és belefutottak két járőröző határőrbe és az őket kísérő rendőrökbe. Akik őrizetbe vették őket. “Ellenállást tanúsítottak, mire az egyik tiszt figyelmeztető lövéseket adott le. A golyók egyike gellert kapott, és megsebesítette a migránst, aki aztán később meghalt.”

Bulgária 260 kilométeren határos Törökországgal, és ez a határ meglehetősen könnyen átjárható. Szófia most próbálja megerősíteni, egy 30 kilométres szakaszán szögesdrót-kerítést épített, és 2 ezer határőrt, rendőrt és katonát vezényelt a többi 230 kilométer védelmére – írja az AFP.

Az incidens akkor történt, mielőtt Bojko Boriszov kormányfő hazaindult volna a brüsszeli uniós migráns-csúcsról. Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk azt mondta, hogy a bolgár miniszterelnök tájékoztatta őt a történtekről, és hogy ezt is mutatja, mennyire fontos volt a tegnapi tanácskozás, és az Unió segíti külső határainak újraépítését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez