Megérkeztek a magyar orvosok Malawiba

Szombaton délután az AHU orvosi missziós csapata, Jakkel Anna és Pálinkás Edina orvosokkal, illetve Horváth Dorka kordinátorral épségben leszállt Blantyre városában.

Közel 24 órás utazás után, kicsit fáradtan, de nagy kedvvel a HTCC Malawi házába vezető úton egy kis városnézés is belefért.

St_Michels  Church

 

Jakkel Anna már rutinos missziós, Malawi az ötödik ország, ahol jár. Neki nem volt akkora újdonság a szegényes környezet vagy épp a most virágzó gyönyörű jacaranda fák sokasága. Edina és Dorka viszont nem győzték kapkodni a fejüket és kattintgatni a fényképezőgépeiket. A csapat megállt Blantyre és egész Malawi egyik legszebb és legrégebbi templománál, a St. Michael’s Church-nél is.

A program szerint vasárnap pihenés, de hétfőn már helyi klinikák és a blantyrei központi állami kórház látogatása következik. Keddtől pedig a HTCC partnerének, a Jacaranda Árvákért Iskolának a 350 diákjának a szűrése lesz pár napig. Ha ott végeznek, irány a vidéki klinikák, ahol nagy szükség lesz rájuk, mivel ott egyáltalán nincsenek szakképzett orvosok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez