Ilyet még nem látott: így is lehet harcolni az oroszok ellen!

Számtalan helyzetben csendült már fel a Queen Show must go on című száma. Az viszont példátlan és zseniális, ahogy most egy moldovai reklámszakember felhasználta. A történet tavaly nyáron kezdődött.

Társulási megállapodást írt alá tavaly június 27-én Brüsszelben Moldova. Az Orosz Mezőgazdasági Felügyelet július 21-től ideiglenes korlátozást vezetett be a moldovai importra. Azóta tilos Oroszországba szállítaniuk friss almát, körtét, birsalmát, barackot, meggyet, cseresznyét, nektarint, szilvát, valamint gyümölcs-, és zöldség konzervet, illetve továbbtart a bor importtilalom is.

Ez az embargó tulajdonképpen meg sem kottyan Oroszországnak, Moldovának már annál inkább. A Föderációs Vámszolgálat adatai szerint ugyanis a tavalyi 210.600 tonnás moldovai árubehozatal mindössze 0,2 százalékban részesül az orosz áruforgalomból. Moldovának viszont Oroszország a második legfontosabb kereskedelmi partnere, almaexportjának 90 százalékát adta el az oroszoknak.

Az idei év elején 58 százalékkal csökkent Moldova orosz exportja és csak 6 százalékkal nőtt az Európai Uniós. A több mint egy éve tartó helyzet a kistermelőket sújtja a legnagyobb mértékben. Megsegítésükre összefogtak moldovai reklámszakemberek, a Világbank, a svéd kormány és a Globális Környezetvédelmi Alap – írja a refresh.ro hírportál.

Már két videót készítettek a projekt keretében. A korábbiban szúrós szemű moldovai gazdák figyelik szigorúan, ahogy egy vásárló az almák között válogat. A legújabban (már több mint félmillióan láttak a Youtube-on) szintén ők éneklik: the show must go on!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez