A legjobban kereső YouTube-osok

Az elmúlt évtized során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a YouTube-on ugyanúgy sztárok születnek, mint korábban a tv-műsorokban. Az azonban csak a közelmúltban lett egyértelmű, hogy a video feltöltő oldallal elképesztő pénzösszegeket lehet keresni. Íme 2015 legnagyobb sztárjai, akik milliós gázsikat visznek haza:

Amikor utoljára írtunk Felix Kjellberg, avagy PewDiePie-ról, akkor még “csak” évi hétmillió dollárt zsebelt be videói után, mostanra azonban a becslések is erősen megugrottak. A svéd férfi elsősorban azt mutatja csatornáján, hogyan játszik bizonyos számítógépes játékokkal, ehhez pedig kommentárt is fűz. A Forbes gazdasági magazin becslése szerint ő a legnépszerűbb YouTube-os, évi 12 millió dollárt keres vele.

youtube

Ahogyan az a fenti ábrán is látszik, PewDiePie magasan vezeti a listát, a második helyen két csatorna is található fej-fej mellett, majdnem négymilliós lemaradással, a Smosh és a Fine Brothers.

Itt már egyre közelibbek a számok, hatmilliós gázsival a hegedűművész Lindsey Stirling érte el a negyedik helyet, négy és fél-négy és fél millióval Rhett & Link és a KSI foglalja el a megosztott ötödiket.

Azt persze hozzá kell tenni, hogy a Forbes magazin által nyilvánosságra hozott számok – bár valóban nagyon utánajártak az adatoknak –  csak becslések.

Mindenesetre, ha egy valamit tanultunk a fenti adatokból, akkor az az, hogy manapság az egyik legjobban fizető állások egyike a YouTube-sztárság.

Fotó: Facebook / PewDiePie

(Visited 14 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez