Ezek a világ legrosszabb repterei

Minden évben kikérdezi a repülőterekről az utasok véleményét a sleepingairports.net. A szolgáltatások és a felszereltség alapján összeállították az elmúlt év legkevésbé kedvelt légikikötőit.

A tízes lista sereghajtója Paris Beauvais-Tille, amit egyébként Európa legrosszabbjának számít. Ennek leginkább az az oka, hogy több mint 80 km-re van a francia fővárostól.

Paris Beauvais-Tille
Paris Beauvais-Tille

A pakisztáni Islamabad Benazir Bhutto a 9. Ez sokkal jobb eredmény a tavalyihoz képest, amikor a világ legrosszabbja volt. A fejlesztések szükségességét a reptér is
elismeri, és már tervezik is az új terminált. Komoly problémát jelent a tömeg koordinálása és a személyzet viselkedése.

A lista 8. helyén Ho Si Minh-város Tan Son Nhat, a hetediken Kabul Hamid Karzai, a hatodikon Haiti Port au Prince Toussaint Louverture reptere áll. A caracasi Simón Bolívar az ötödik, amelyet egyszerűen kaotikusnak, kényelmetlennek és unalmasnak neveztek az utasok. Aludni gyakorlatilag csak a padlón lehet. A taskenti légikikötő a negyedik helyen pironkodik. A tömeg és a lökdösődés a legnagyobb kifogás ellene. A sorban állás szabályai itt nem nagyon működnek.

A dobogó legalján a Kathmandu Tribhuvan áll – nem feltétlenül igazságosan. A Nepált súlyosan megrázó április földrengés a repteret is érintette, még a menetrendet is újra kellett szervezni. Sokan buszállomáshoz hasonlították és különösen rossz véleménnyel voltak a belföldi járatokat kezelő terminálról. Jó hír viszont, hogy jelenleg zajlik a felújítás.

r4

A szaúdi Jeddah King Abdulaziz-nak már nincs ilyen kifogása. Kautikusnak, zsúfoltnak és piszkosnak titulálták és lehetőleg senki ne akarjon itt éjszakázni. Remélhetőleg azonban már nem sokáig lesz a szaúdiaké a világ második legrosszabb reptere. A híresztelések szerint az új már 85 százalékban kész van és meg is nyitják a jövő év közepén.

Port Harcourt - Nigéria
Port Harcourt – Nigéria

Nemcsak a világ, de Afrika legrosszabb reptere is a nigériai Port Harcourt. Viszont van még egy ezeknél is rosszabb jelzője: az utasok szerint a legkorruptabb is. A terminál barátságtalan, sok helyen még igazi fala sincs, csak sátorponyvája. Nem nagyon vannak ülőhelyek és légkondicionálás. A személyzet egyáltalán nem segítőkész. Viszont ezt is javítgatják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez