Megkezdődött a Moszkvai Divathét

Vigyázó szemeit az orosz fővárosra veti a divatszakma a héten – ez egyáltalán nem túlzás a szakemberek szerint. Most 31. alkalommal rendezik meg a moszkvai Manézs kiállítóközpontban a ma már jelentősnek számító Mercedes Benz Fashion Week Russia-t.

A hagyományoknak megfelelően a legrégibb orosz divatház, Szlava Zajcev kollekcióit csodálhatta meg elsőként a közönség. Rajta kívül több mint 70 tervező mutatja be, hogy szerintük mit viselünk majd a következő tavaszi és nyári szezonban.

zajcev1

zajcev2

Az oroszok mellett (Aljona Ahmadulina, Viva Vox, Julia Dalakian, Valentin Judaskin, stb.) sok-sok külföldi (grúz, ukrán, török, stb.) és kezdő dizájner is lehetőséget kapott. Nem teljesen politikamentes a rendezvény, ugyanis az orosz-kínai diplomáciai kapcsolatok 66. évfordulója alkalmából a kínai sztár, a NE TIGER is bemutatja a Kínában élő különböző etnikai csoportok története által ihletett kollekcióját.

judaskin

Másik nagy meglepetése a Moszkvai Divathétnek, hogy most először szerepeltet plus-size modelleket. Hogy a francia La Redoute ruháit nem a szokványos csontsovány modellek mutatták be, bizonyíthatja, hogy a divatiparba lassan-lassan beszivárgó változás Oroszországot is elérte.

plussize

A vasárnapig tartó eseményt folyamatosan figyelhetjük a Divathét hivatalos honlapján és Facebook oldalán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez