Ilyen lesz az V. HTCC Afrika Expo

A jövő évi V. HTCC Afrika Expo-t, akárcsak a korábbiakat, az Utazás kiállítás részeként rendezik meg, március 3-6–án.

Szilasi Ildikó Hermina, az Afrika Expo alapítója és főszervezője sajtótájékoztatót szervezett a Hungexpo Budapesti Vásárközpont 25-ös pavilonjában. Az eseményen a sajtó képviselőin kívül több afrikai ország nagykövetségének, illetve turisztikai hivatalának munkatársai is részt vettek.

Három rövid előadás hangzott el.

Rafay János, az Utazás Kiállítás igazgatója kiemelte, hogy a kiállításnak kettős célja van: az egyik a potenciális utazók szórakoztatása és tájékoztatása a lehetőségekről, illetve a szakmai partnerek informálása és üzleti találkozóik elősegítése.

A 2016-os riói olimpia okán különböző sportágakat mutatnak be, és igazi karneváli hangulatot is teremtenek majd. Az esemény kulturális díszvendége természetesen Brazília lesz, a szakmai díszvendég pedig Kína.

A második előadást a HTCC (Hungarian Trade and Cultural Center – Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ – a 2016-os évi Afrika Expo névszponzora) igazgatója, Kutasi Szabolcs és munkatársa,  Szatmári Ákos tartották. Afrikában és Ázsiában már 8 HTCC működik nagy sikerrel. Sok magyar üzletember kiutazását segítik, és egyre több a létrejött üzlet is.

Szilasi Ildikó – aki egyre szorosabban kötődik Szenegálhoz, ahol Magyarország tiszteletbeli külgazdasági tanácsosának nevezték ki – előadásában beszámolt arról , hogy a jövő évi Expo díszvendége vélhetően Uganda lesz, ahonnan magas rangú delegációt várnak. Más afrikai országokból, ill. az országok bécsi nagykövetségeiről is várnak vendégeket, üzletembereket. A legnagyobb esemény a megnyitó, ezen általában 300-400 ember vesz részt, és a legtöbb Budapesten akkreditált afrikai nagykövet is jelen van. Szintén az első napon rendezik meg újra a konferenciát, melyre 100-120 vendéget várnak. Az Afrika Expo szervezője megint a Kultúrafrika Alapítvány lesz.

Újdonság lesz a HTCC Business Lounge, ahol az üzletemberek kellemes, csendes körülmények közt tudnak tárgyalni. A korábbinál több kiállítóra és látogatóra számítanak. A programok izgalmasak és még látványosabbak lesznek. A fő médiapartnerek a Globoport, a Port.hu és rajta keresztül az Index.

A sajtótájékoztató után az esemény résztvevői átmentek a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A pavilonjába , ahol megnézték a jövő évi kiállítás helyszínét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez