Hajmosás motoros száguldás közben

Megszegte a törvényt az a tajvani férfi, aki egy motoron mosott hajat, az úton száguldozva.

Persze érthető, hogyha valaki több dolgot csinál egyszerre, főleg akkor, ha siet. Vannak olyan helyzetek, melyek a teljes figyelmünket igénylik, és ilyen például a vezetés, amikor nem ajánlatos közben reggelizni, a mobiltelefont pötyögni, vagy éppen hajat mosni.

Az elmúlt években egyre több országban hoznak olyan törvényeket, melyek tiltanak bizonyos tevékenységeket vezetés közben. A legtöbb helyen tilos az sms-ezés, a telefonálás, sőt a sminkelés, a borotválkozás stb. Ez persze semmi ahhoz képest, amit nemrég egy tajvani férfi csinált, és amivel az újságok címlapjára került. Ő nem átallotta a haját megmosni motorozás közben.

Két hete fel is töltötte magáról a videót, amiben motorozik, és közben barátja a motoron a haját mossa. A videót azóta már törölték, de a hír persze sok helyen megjelent. Miután a videó vírusként terjedt, a rendőrség is felfigyelt az ügyre. Persze őket nem elsősorban a tisztálkodás zavarta, hanem az, hogy Tajvanon tilos bukósisak nélkül motorozni.

A fiatalember rendszáma jól látható volt a videón, sőt arca is, így jó esélye van annak, hogy az igazságszolgáltatás hamar utoléri.

Tehát, ha ön hirtelen késztetést kapna, hogy vezetés közben mosson hajat, mindenképp gondolja át. Jó vezetést!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez