Elavultan ábrázolják a leszbiket Japánban

A japán Fuji TV bejelentette, hogy megjelenteti drámasorozatát, amely egy leszbikus pár történetéről szól. Japánban ez az első ilyen filmsorozat.

Leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) aktivisták máris lecsaptak a sorozat promóciós anyagára. Ahogy ők mondják, a film elavult módon ábrázolja az azonos nemű párokat.

A „Transit Girls” című új drámasorozat november 7-én debütál majd, és egy 18 és egy 21 éves lány történetét meséli el, akik mostohanővérek lesznek, amikor a szüleik összeházasodnak. A lányok először utálják egymást, majd viszonyuk megváltozik, és egymásba szeretnek.

A promóciós képen a két főszereplő látható, amint egymás mellett fekszenek az ágyban, látszólag meztelenül, egymás szemébe nézve, mosolyogva.

Muraki Maki, a Nijiiro nevű non-profit szervezet vezetője úgy véli, hogy a műsor rossz üzenetet közvetít. A Nijiiro egyébként Japánban az LMBT-közösséghez tartozók egyenjogúságáért küzd.

„Az, hogy a két lány meztelenül fekszik egymás mellett, és minden fehér, és olyan szavakat használnak, mint „tiltott”, kissé elavult” – mondta Muraki a Japan Times-nak. „A mi életünk nem a szexről szól. Rengeteg nehézséggel kell szembenéznünk az életben, például a munkahelyen. Nem tesz boldoggá minket egy kép, ami a szexről szól.”

A Fuji TV a filmet úgy írja le, hogy „szívmelengető szerelmi történet, a főszerepben lányokkal”. Ez az országban az első olyan drámasorozat, ami a leszbikusok szerelmével foglalkozik.

Muraki úgy gondolja, hogy Japán messze elmarad más országoktól LMBT-kérdésekben.

„Ez valóban új dolog Japánban, de például Amerikában már 2006 óta foglalkoznak vele” – mondta.

„Külföldi műsorokban, filmekben az LMBT-emberek hétköznapi nehézségeivel foglalkoznak. Ha ez a film leginkább a szexre fókuszál, akkor azzal nem visz előre.”

A film az LMBT-jogok fordulópontjának idején érkezik a televízió képernyőjére, több tokiói kerületben ugyanis már elismerik az azonos nemű párokat Japánban.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez